Woning

Stijl je eigen kamer

Aan een bepaalde woonstijl hoef je natuurlijk niet de rest van leven vast te zitten. Meestal kiezen mensen een bepaalde uitstraling, waar ze zich happy bij voelen. Na een aantal jaren kan echter de verveling toeslaan en wil je een andere look. Het hoeft echt niet zo te zijn dat alle meubels moeten worden vervangen, een enkel meubelstuk kan al genoeg zijn.

Kleur en accessoires

Op simpele wijze, kan door een bepaalde kleur in de woonkamer toe te voegen, een geheel andere kijk op de woonruimte ontstaan. Accessoires zoals kussens, kaarsen of schilderijen kunnen je interieur een ander aanzien geven. Wanneer je dus opnieuw je woonkamer gaat stijlen, is het prettig om van de grote meubels uit te gaan en deze bijvoorbeeld met een geheel andere kleur te gaan combineren. Zo kunnen er verrassende veranderingen ontstaan die je leefruimte opeens een andere look kunnen geven.

Ook een likje verf kan tot de mogelijkheden behoren

Slaapkamer stijlen

Een ruimte als de slaapkamer, kan met een andere woonstijl, een meer rustgevend vertrek worden. De slaapkamer is een belangrijk element in een woning. Hier moet gerelaxt en uitgerust worden. Een slaapruimte die rommelig is geeft een onrustig beeld. Niet bepaald een ruimte waar je kunt ontspannen. Wil je een natuurlijke atmosfeer, dan zijn rustige, neutrale kleuren een prima oplossing. Neutrale kleuren kunnen gemakkelijk met verschillende stijlen worden gecombineerd.
Eenvoud is meestal voor de slaapkamer de juiste toepassing. Géén schreeuwerige kleuren op de wanden maar taupé en ecrú tinten komen in de slaapruimte beter tot hun recht. Gordijnen zijn belangrijk omdat deze er voor moeten zorgen dat de ruimte voldoende donker is.

De meest simpele manier van een make-over

Om snel een andere stijl te creëren is het sauzen of behangen van de wanden de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing, om de ruimte een ander aanzien te geven. Ook een mooie, grote, zwart-wit foto ophangen, zal een ander aangezicht geven aan de ruimte. Spelen met lichtaccenten en één nieuw meubel kopen geeft al voldoende om een geheel ander interieur te verkrijgen. Gooi de gehele inrichting is om. Eethoek verwisselen voor het zitgedeelte geeft een andere kijk en weer meer plezier in je interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *