Klussen

Welke apps zijn onmisbaar op de werkvloer?

In onze vrije tijd maken we naar hartenlust gebruik van apps. Als je thuis bent even de laatste fotootjes checken op Instagram of het laatste nieuws op de NOS-app, het hoort er allemaal bij.

Ook op de werkvloer wordt volop gebruik gemaakt van apps, ieder bedrijf heeft wel een aantal apps die veelvuldig door werknemers worden gebruikt. Zodoende is goed mogelijk dat u door de vele apps het bos niet meer ziet. Daarom vindt u in dit artikel de apps die onmisbaar zijn op de werkvloer.

1. Trello

Als er op uw werk veel aan projecten wordt gewerkt is de Trello-app onmisbaar. Met deze tool kunt u namelijk projecten managen. Het concept van Trello is vrij simpel: u werkt met een prikbord en daarop kunt u vervolgens afzonderlijke borden maken, bijvoorbeeld: ‘mee bezig’, ‘to-do’ en ‘klaar/gedaan’.

De uit te voeren activiteiten of taken worden vervolgens in een van die afzonderlijke borden geplaatst. U kunt bijvoorbeeld onder het bordje ‘to-do’ de taak ‘enquête maken’ plaatsen. Mocht u vandaag niet aan die taak toekomen, dan kunt u het verplaatsen naar een andere dag onder het bordje ‘to-do’. Op deze manier blijft alles dus overzichtelijk en loopt uw project plan niet in de soep.

Doordat meerdere werknemers op het prikbord hun werkzaamheden bijhouden kunt u de werkzaamheden met behulp van Trello gemakkelijk managen.

2. Braintoss

Met de Braintoss-app kunt u gedachten van uzelf vastleggen. Niks is namelijk zo vervelend als het bedenken van een goed idee en het dan later vergeten zijn. Door Braintoss is dit gelukkig verleden tijd. U kunt snel wat typen, inspreken of een foto maken en dat mailt u vervolgens naar uzelf. Zodoende vergeet u geen goede ideeën meer en staan ze zelfs in uw mailbox.

3. Evernote

Net als de vorige app is Evernote ook een notitie-app. Op deze app kunt u notities aanmaken. Dit kan van alles zijn, zo kunt u webpagina’s, webpaginadelen, foto’s, handgeschreven notities, foto’s of een stuk opgemaakte tekst opslaan. Bovendien kunt u ook als bijlage bestanden toevoegen.

4. Werkbonapp

Als uw bedrijf veel buitendienstmedewerkers in dienst heeft is de Werkbonapp allicht iets voor u. Deze app is namelijk de vervanger van de papieren werkbon. Met de Werkbonapp kunt u zeer snel factureren, u kunt namelijk via de app meteen offerte versturen. Ook houdt u meer overzicht op uw werknemers, de locatie van uw werknemers wordt namelijk door de app bijgehouden.

Met deze digitale werkbon werkt u dus een stuk efficiënter dan met de papieren variant. Bovendien oogt het een stuk beter richting uw klanten. Een ideaal concept voor iemand met veel werknemers in buitendienst dus.

5. 2daysmood

Met de engagement-app 2daysmood kunt u wekelijks een anonieme 15 seconden durende survey (enquête) naar uw medewerkers sturen. Met de data die de 2daysmood-app verzameld kunt u het geluk en de betrokkenheid van uw werknemers bijhouden.

Zodoende wordt uw bedrijf op het menselijke gebied een stuk sterker. De 2daysmood-app kan dus dé perfecte data-tool voor uw HR-afdeling zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *