Vloer

Welke soorten vloeren zijn er voor mij het meest geschikt?

Type vloeren, het zijn er zo veel. En waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer.  Maar welke vloer in jullie huis nou het meest geschikt en waar kiest de rest van Nederland voor? In onze vertellen wat de 5 meest voorkomende type vloeren in Nederland zijn en geven wij jou inzicht in de voordelen/nadelen dat ieder type vloer heeft. Één ding is zeker: Na het lezen van deze blog ben jij een stuk wijzer en ben je in staat een goede keuze te kunnen maken!

Nederlands topfavoriet: Laminaat

Nederlands topfavoriet: laminaat. Bij vloeren denkt vrijwel iedere Nederlander meteen aan laminaat. Misschien is het wel zo dat je ‘vloer’ verwart met ‘laminaat’.  Dat is natuurlijk niet voor niets:  Laminaat is ‘by-far’ het populairste type vloer in het interieur van Nederlanders.

Maar waarom is dit zo? Dat is eigenlijk best voor de hand liggend: Laminaat is het goedkoopste vloertype, maar doet tegenwoordig in kwaliteit nagenoeg niets onder voor veel duurdere houten vloeren. Laminaat is daarnaast nog eens eenvoudig en snel te leggen én dankzij het gladde oppervlak is laminaat gemakkelijk te onderhouden. Ook is laminaat makkelijk schoon te maken. Wat een voordelen!

Allemaal voordelen…. Maar heeft laminaat ook nadelen? Jazeker! Laminaat is namelijk niet erg slijtvast, kan soms wat goedkoop ogen en is niet in geschikt voor iedere ruimte in huis (denk bijvoorbeeld aan natte ruimten).

2. De betere economie is bevorderlijk voor PVC vloeren

PVC Vloeren, vast na laminaat en hout het type vloer dat top of mind is bij de gemiddelde Nederlander. Dit is natuurlijk niet zomaar. want PVC vloeren worden als maar populairder en dit is onder andere te danken aan de goede economie op dit moment.

Het PVC vloer type is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig kunststof en is tegenwoordig dan ook veel gezien in het middensegment en hogere segment woningen in Nederland. (in starterswoningen zul je ze waarschijnlijk niet terugvinden)

PVC Vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Hierdoor kun je met iedere PVC een totaal ander sfeerbeeld creëren. PVC Vloeren zijn verkrijgbaar met klik- of plaksysteem en zijn net als laminaat vloeren eenvoudig en snel te leggen. PVC vloeren zijn daarnaast geluiddempend, oersterk en ook bovendien geschikt voor elke ruimte in huis (dus ook voor keuken en badkamer). Zo kun je dus door het hele huis dezelfde vloer leggen. Heeft PVC ook nadelen? De Prijs is er zeker ééntje:  PVC is namelijk aanzienlijk duurder dan laminaat en toch wel minder sfeervol dan een houten vloer. Ook het click-systeem kan zwak zijn.

 

Laminaat en hout zijn ook populair

3. De ‘good old’ Houten vloeren

Niets is zo mooi (EN DUUR, haha) als een houten parketvloer. Een houten vloer geeft je kamer een warme sfeer. Bovendien, hout, do we need to say more?  Een tip van onze kant: Met parket in een visgraatmotief voeg jij écht sfeer toe aan jouw huis. Ben je toe aan wat anders? Dan is dan geen probleem! Houten vloeren zijn namelijk te schuren, zodat je de kleur kunt veranderen door middel van lak. Een vloer van hout is helaas wel onderhoudsintensief en voor het leggen van een houten vloer heb je eigenlijk wel een vakman nodig.  Het leggen is namelijk een vak apart waarbij rekening gehouden moet worden met de krimp en uitzetting van het hout door luchtvochtigheid.

houd je van een klassieke uitstraling, hoge kwaliteit en ben je bereid diep in de buidel te tasten? Dan is een houten vloer écht iets voor jou!

4. Kurk? Ja, Kurk vloeren

Kurk vloeren. Bestaan die?  Misschien dat je er al eens van gehoord hebt, maar waarschijnlijk niet. Toch is kurk een best regelmatig voorkomend type vloer in Nederlandse huizen. Kurk is namelijk een natuurlijk materiaal dat garant staat voor een authentieke en warme sfeer in je interieur.

Kurkvloeren zijn niet statisch en trekken door deze eigenschap geen stof aan.(=minder schoonmaken!!!) Een kurkvloer kan daarnaast goed tegen water en is daardoor ook geschikt voor de badkamers en keukens.

Kurk heeft echter ook zijn nadelen. Net als hout is ook kurk behoorlijk duur. Bovendien is kurk minstens zo intensief op het gebied onderhoud. Daarnaast heeft een kurken vloer de eigenaardige eigenschap om flink te verkleuren als er te veel zon op schijnt. Leef jij op een duurzame en natuurlijke manier? Dan is een kurkvloer een prachtig alternatief voor laminaat en PVC.

5. Nieuwkomer: Rigid vloeren

Nieuwkomer in de Nederlandse huishoudens: RIGID vloeren! Voor velen een nieuwe naam in de vloer wereld. Maar zeker het benoemen waard. Rigid vloeren zijn namelijk momenteel de populairste trend op vloerengebied. Rigid vloeren kunnen gezien worden als een verbeterde variant van PVC vloeren. De RIGID vloeren combineren namelijk alle goede eigenschappen van PVC met het gemak van click vloeren.  De Rigid vloeren hebben 5 mm dikke planken en kenmerken zich door hun natuurlijke uitstraling en hoge kwaliteit.

Rigid vloeren hebben enorm veel voordelen ten opzichte van veel andere typen vloeren. Wat er vooral een voordeel is, is de superieure kwaliteit: sterker en stabieler dan de traditionele PVC en laminaat click vloer.  En enorm gebruiksvriendelijk: makkelijk om te leggen en makkelijk in onderhoud. Dit jaar nog een nieuwe vloer kopen? Dan is een Rigid vloer absoluut het overwegen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *