VerhuizenWoning

Verhuizen naar een appartement

Verhuizen naar een appartement hoeft niet lastig te zijn. Natuurlijk hangt het wel van wat zaken af. Een verhuizing via een smalle trap is verre van ideaal. Zeker als het een aantal verdiepingen hoger moet. Hier wat tips; deels uit eigen ervaring.

Appartementencomplex

Overschat niets!

Ik zag tegen een verhuizing naar een eerste verdieping op. Achteraf was dat volstrekt overbodig. De reden waarom ik er tegenop zag was omdat ik kort daarvoor pakken laminaat via de trap naar boven heb gesjouwd. Ik dacht; hoe moet het straks met kasten, een bed en een bankstel? Ik had al bedacht om de grote objecten via buiten naar boven te voeren. Een ladder tegen de gevel, en echt lompe dingen via het raam naar binnen. Ik ben begonnen met een kast waarvan ik verwachtte dat die nooit de draai in de trap zou kunnen maken, en die kast was zo boven. Met de achterkant van de kast over de ladder naar boven schuiven, over de vensterbank en bovenkant ladder lag een deken, en de kast schoof zo het appartement binnen. Sneller en makkelijker als verwacht ging op die manier alles over.

Meer hulpmiddelen

Over de ladder kon ik gratis beschikken. Ook was de woning op de eerste woonlaag, en stelde de hoeveelheid niets voor. Daarentegen had het betreffende appartementencomplex geen lift. Maar ik heb gemerkt dat opvoeren buitenom via de gevel interessant is en snel gaat. Ik weet nu, als het bijvoorbeeld meerdere verdiepingen naar boven moet, dat het huren van een verhuislift effici├źnt werkt. Dit geldt ook als het veel spullen betreft. Pas bij een echt complexe verhuizing van bijvoorbeeld een piano, of als ik door leeftijd en lichamelijke ongemakken niet meer kan verhuizen, dat ik dan pas een verhuisbedrijf nodig heb om te verhuizen naar een appartement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *