Woning

Waarom is de investering in zonnepanelen een slimme keuze?

Wil je om wat voor reden dan ook overstappen naar duurzame energie en is je woning daarvoor geschikt? Denk dan aan het plaatsen van zonnepanelen. Nederland heeft wel degelijk voldoende zonuren om de installatie van zonnepanelen rendabel te kunnen maken.
Je verbetert hiermee tegelijk het energielabel van je woning, je hebt lagere energiekosten en je kunt zelfs in aanmerking komen voor eventuele subsidies en andere financiële voordelen.
Daarnaast is het ook nog goed voor het milieu. Interessant? Je kunt meteen een offerte aanvragen. Echter, wellicht ben je al een heel eind op weg geholpen met onderstaande informatie.

Wat doet een zonnepaneel?

Ook op het gebied van zonnepanelen is er keuze. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen waar je tussen kunt kiezen. De manier waarop een zonnepaneel werkt is als volgt: in een paneel bevinden zich 2 lagen zonnecellen. Een zonnecel op een paneel van monokristallijn en de polykristallijn wordt gemaakt van silicium. Een cel is voorzien van metalen draden die zorgen voor de geleiding van zonne-energie en zet dit om in elektriciteit. Je vindt zonnepanelen dus op het dak omdat een dak vaak het meeste zonlicht vangt. Het is niet zo dat de stroom die wordt opgewekt meteen te gebruiken is. Via een speciale installatie wordt deze stroom omgezet naar wisselstroom. Pas daarna is de stroom te gebruiken als elektriciteit. 

panelen voor zonneenergie
Op zoek naar zonnepanelen?

Soort zonnepaneel en eigenschappen

Een zonnepaneel van polykristallijn is heeft een blauwe kleur en geeft het beste rendement bij niet-direct zonlicht. Voor een land als Nederland is dat natuurlijk wel degelijk interessant. Een monokristallijn zonnepaneel geeft het beste resultaat wanneer er direct zonlicht op komt en is geschikt voor de wat kleinere oppervlakken. Deze variant is iets duurder van prijs.  Je hebt tevens dunne film zonnepanelen, welke over het algemeen goedkoper zijn dan monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen. Echter, het rendement is dan ook lager. Dit type is meer geschikt voor grotere oppervlakken, met name doordat er meer oppervlakte nodig is om het überhaupt rendabel te maken. 

Welke zonnepanelen het meest geschikt

Het belangrijkste wellicht is nog wel je goed te verdiepen in de verschillende soorten en eigenschappen van de diverse zonnepanelen. Zelfs het beschikbare elektriciteitsnetwerk is van belang om mee te nemen in je daadwerkelijke besluit. Je kunt je daarom het beste laten adviseren door een specialist of via de website van Zonnepanelen.net. zo vind je al snel iemand die ervaring heeft en op basis van jouw wensen een gratis advies en een passend prijsvoorstel kan geven.