Woning

Wat is een driver en waar heb je het voor nodig?

Een LED inbouw spot bestaat eigenlijk uit twee delen. Het armatuur waar de LED chips in zitten verwerkt en de driver die de stroom naar de LED chips brengt. LED is een vorm van licht die werkt op een heel laag voltage, om er voor te zorgen dat de LED chips werken heb je dus een stroomvoorziening nodig die er voor zorgt dat er stroom toevoer naar de LED spots plaatsvindt. Dat is het werk van de driver. Een driver is eigenlijk een klein blokje zo groot als een lucifer doosje. Op het moment dat je de LED spots gaat monteren ligt de driver gewoon naast de spot. De afmetingen van de driver zijn bij de normale LED inbouwspots: 45x30x23 en kunnen makkelijk losgekoppeld worden dankzij het kliksysteem. Dit kan noodzakelijk zijn wanneer een defecte driver moet worden vervangen voor een nieuwe.

Neem altijd dimbare inbouwspots, ook al wil je het licht niet dimmen

Een advies is om altijd dimbare spots te nemen. Ook al verwacht je niet meteen of misschien wel nooit te gaan dimmen. Toch het advies om dimbare spots te nemen, waarom? Deze zijn vaak maar € 0,50 duurder dan een niet dimbare spot en daarbij houdt je wel altijd de optie open om op een later moment te gaan dimmen. Het zou zonde zijn als je toch voor niet dimbare spots gekozen hebt en er later achter komt dat er toch gedimd moet worden. Dan dienen alle spots vervangen te worden voor dimbare varianten, zonde van de extra investering.

Wat is een driver?
Wat is een driver?

Kleur van het armatuur

Er wordt nog vaak gekozen voor een metalen armatuur. Dit zijn we gewend en dat is de makkelijkste en veiligste keuze. Maar een wit armatuur op een wit gestukt plafond is juist erg stijlvol. Ook wordt er steeds meer gekozen voor zwarte inbouwspots. Een groot voordeel is dat er steeds meer verschillende armaturen bijkomen en daarbij wordt de keuze steeds groter. Er zijn per armatuur kleur vaak verschillende ronde en vierkante varianten verkrijgbaar, dus keuze genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *