Geen categorie

De 5 beste waterpompen

Waterpompen komen misschien niet dagelijks voor in het leven van een doorsnee persoon, maar zijn van essentieel belang. Een tuinpomp komt wel heel vaak voor. Dit wordt ook wel een beregeningspomp genoemd. Het zijn handige pompen die eenvoudig en snel veel water kunnen afvoeren. Daarnaast dienen ze ook als pomp zodat de tuin besproeid kan worden. Een tuinsproeier vervult dezelfde functie, maar een tuinpomp kan grote oppervlakken besproeien. Daarbij kan dit gebeuren met allerlei verschillende soorten water. Denk aan kraanwater, vijverwater en slootwater. De tuinpompen komen in verschillende groottes, kleuren en prijzen. Er is voor ieders wens een tuinpomp aan te schaffen. 

Waterpompen vroeger en nu

Waterpompen worden al heel lang gebruikt. Voorheen op een traditionele manier. Daarbij werd er letterlijk door middel van mankracht water weggepompt. Dit was voor degene die het werk verrichtte ontzettend zwaar. Hedendaags zijn die waterpompen niet veel meer te zien. Op het moment worden waterpompen aangesloten op elektriciteit of een batterij. Deze heeft dan uit zichzelf al genoeg kracht om het water weg te pompen. Er is dus geen mankracht meer voor nodig. Het enige werk wat nu nog verricht moet worden, is het maken van de machine en het verplaatsen van het apparaat op de juiste plek, zodat het water ook daadwerkelijk wordt opgepompt. 

De functies van een waterpomp

Een waterpomp heeft verschillende functies. De twee voornaamste functies van een waterpomp zijn water lozen, en daarnaast water spuiten. Een waterpomp kan dienen om water weg te halen op een bepaalde plek, bijvoorbeeld bij wateroverlast. Daarnaast kan een waterpomp dienen om juist ergens water naartoe te brengen. Dit gebeurt dan ook bij een tuinpomp. Deze zorgt ervoor dat water uit de grond of uit een ander reservoir, kan worden gesproeid op de gewenste plek. Elke pomp werkt anders, maar de conclusie is dat het een zeer functioneel apparaat is. De waterpomp heeft ons in elk geval heel veel zwaar werk ontnomen.