Geen categorie

Wat zijn de voordelen van zand zuigen?

Nog niet zolang geleden werd er bij (bouw)werkzaamheden standaard gekozen om de betreffende plek met een machine uit te graven. Ook bij tuinprojecten of het verdiepen van een kruipruimte werd gebruik gemaakt van een kleine machine om de ruimte verder uit te graven. Maar wat zijn de voordelen van zand zuigen ten opzichte van zand graven? En waarom kiezen zoveel bedrijven tegenwoordig voor de zuigtechniek in plaats van het ouderwets uitgraven met een graafmachine?

Tijdsbesparing

Nadat de slangen zijn uitgerold en juist verbonden zijn via de buisverbindingen naar de zuigauto toe, kan er direct gestart worden met de werkzaamheden. Doordat het uitzuigen machinaal gebeurt en het materiaal daarna automatisch over wordt gestort in de zuigwagen of in bigbags, scheelt dit enorm veel tijd. Bij het machinaal graven moet iemand de machine bedienen, de grond vervolgens afvoeren en opletten tijdens het graven om niets te raken. Dit kost veel meer tijd.

Ook te gebruiken op lastig bereikbare locaties

Zoals eerder gezegd werkt de zuigtechniek met een systeem van slangen en buisverbindingen die gekoppeld is aan een zuigwagen. Deze slangen en buisverbindingen kunnen verlengd worden tot wel 100 meter, waardoor vrijwel iedere plek, hoe lastig deze ook te bereiken is, bereikt kan worden middels het verlengen van de slangen. Het afzuigen kan na het verbinden met de zuigwagen direct starten. Een specialist als Kooiker Zuigtechniek helpt je graag bij het zand zuigen.

Voorkomt schade

Doordat het afvalmateriaal of de grond wordt opgezogen en direct via de buizen in de zuigwagen of bigbags wordt gestort, voorkom je schade aan kabels, leidingen of buizen die zich op de uit te zuigen plek bevinden. Dit scheelt ook nog eens enorm veel rommel. Bij het machinaal uitgraven wordt er dikwijls een leiding of kabel in de grond geraakt en kost het enorm veel tijd en geld om dit te moeten herstellen. Betreft het een gasleiding of waterleiding, dan moet er ook nog eens gewacht worden met graven tot het euvel is verholpen.