Klussen

Computerkast maken

In heel wat verschillende woonwinkels kun je kant-en-klare computerkasten kopen. Niets is natuurlijk zo fijn als je deze maar hoeft uit te pakken, deurtjes en lades in elkaar zetten en dan de computerklas indelen zoals je dat zelf zou willen. Dit is in feite iets “standaards” en om toch een beetje een eigen persoonlijkheid te geven, kiezen sommige mensen om zelf iets in elkaar te knutselen. Het voordeel met zelf een computerkast maken, is dat de wegen helemaal openliggen en je zelf het materiaal, stijl, kleur kunt samenstellen. Eigenlijk is dat ook niet heel veel werk. Iemand die handig is en wat kan omspringen met materialen maakt in een paar uur de perfecte computerkast die je nergens in de winkels kan vinden.

Computerkast maken vanuit een tekeningsperspectief

Zoals alles wat je zelf wilt maken, begin je eerst met een simpel ideetje uit te werken in een tekening. Het hoeft daarom nog geen afwerkte tekening te zijn die je in 3D hebt uitgewerkt in een tekenprogramma. Het is de bedoeling dat je een idee op papier zet om dit “eerste idee” vervolgens uit te gaan werken. Het kan best zijn dat je wat je als idee had de eerste keer, misschien toch niet zo handig is als je het een beetje hebt uitgewerkt. Als het resultaat niet wat je verwacht is, dan kun je in deze fase nog alles veranderen. Noem de eerste fase, het uittekenen, de brainstormfase.

 Computerkast maken
Het mooiste is wanneer de computer uit het zicht is

Computerkast voor thuis gebruik of zakelijk

Je kunt met een computerkast zo veel verschillende richtingen uit. Natuurlijk is het wel handig om jezelf eerst af te vragen voor wat de computerkast moet dienen. Is het enkel voor hem thuis te gebruiken als hobby of is het de bedoeling dat je hem ook voor het werk gaat gebruiken. Als hij ook zakelijk moet dienen, is het wel verstandig om ruimte te voorzien voor dossiers in te leggen en allerlei ander materiaal. Stel je dan de vraag hoeveel vakken en lades je moet voorzien om al het bureaumateriaal in op te bergen.

De computer uit het zicht

Je weet dat tegenwoordig elk huishouden een computer in huis heeft. De een zet hem in de woonkamer, de ander in een daarvoor ingerichte werkkamer. De meesten hebben echter niet graag dat als de computer in de woonkamer staat dat hij zichtbaar is voor andere mensen. De meeste mensen willen in de woonkamer een soort rustoase creëren en laat ons eerlijk zeggen dat dat niet mogelijk is als je de ganse tijd om een zwart scherm aan ligt te kijken. Wie automatisch naar een computerscherm kijkt, wordt geconfronteerd met het werk wat ons op kantoor nog te wachten staat. Dankzij een computerkast met deurtjes kun je deze sluiten nadat je gedaan hebt met werken. Laat je inspireren in zaken waar je allerlei soorten hout kan krijgen om een computerkast in elkaar te zetten. Vraag advies over de te verkrijgen houtsoorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *