Klussen

Creatieve kasten in je woning

In eerste instantie zul je vaak kiezen voor standaard meubilair van winkels zoals de Ikea, Leenbakker, Karwei of de wat hogere woning inrichting zaken. Na verloop van tijd kan het echter voorkomen dat je uitgekeken raakt op deze inrichting. Je kunt deze dan vervangen, maar je kunt ook voor een creatieve oplossing kiezen.

Zelf je woning inrichting bedenken

Het zal niet voor iedereen weggelegd zijn, maar het hoeft niet moeilijk te zijn om zelf delen van je meubilair te ontwerpen en ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een tv kast die je zelf maakt. Dit kan van bijvoorbeeld steigerhout, dit geeft een heel andere sfeer aan je woning dan voorheen het geval was, ongetwijfeld. Met de juiste materialen hoeft het ook zeker niet moeilijk te zijn om een tv kast of een salontafeltje in elkaar te zetten.

Zelf een kast maken

Een eigen kast maken wordt al wat lastiger. Ook hier zijn creatieve oplossingen voor te bedenken. Gebruik bijvoorbeeld het omhulsel van een bestaande (goedkope of oude) kast en bekleed deze met ander materiaal. Je zult een kast krijgen die je nog nooit bij een ander gezien hebt. Je kunt het materiaal kiezen naar eigen smaak. Ook hoeft het helemaal niet duur te zijn. Er zijn zelfs mensen die er een sport van maken om dit soort dingen van gerecycled materiaal te doen.

Inspiratie opdoen

Het begint natuurlijk allemaal bij inspiratie. Ben je van nature niet creatief? Ook hier kan een handje bij geholpen worden. Loop bijvoorbeeld eens op de woonboulevard bij verschillende winkels binnen en kijk hoe zij bepaalde kamers aankleden. Ikea bijvoorbeeld, doet erg haar best om huiselijke en unieke sferen te creƫren. Doe hier je voordeel mee en pas het toe in je eigen woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *