Klussen

Hoe maak ik een goede schuifdeurkast?

Een schuifdeur zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. Schuifdeuren worden tegenwoordig vaak gebruikt op de plaatsen waar een openslaande deur te veel ruimte inneemt. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan schuifdeurkasten op een slaapkamer of op een zolder. Ook worden keukenkastjes tegenwoordig vaak van schuifdeurtjes voorzien.

Maak een schuifdeurkast
Een openslaande deur neemt vaak veel plek in, kies daarom voor een schuifdeur.

Het maken

Het maken van schuifdeurkasten kan iedereen die een beetje handig is. Je moet je eerst wel even goed voorbereiden wat je zelf wilt hebben. Het maken van de kast is simpel maar over het aanbrengen van de schuifdeuren moet nagedacht worden. Er zijn namelijk meerdere systemen waarvan gebruik gemaakt kan worden. Het gaat bij een schuifdeur vooral om de geleiding die je wilt gebruiken. Je kan daarbij kiezen voor een onder- of een bovengeleiding.

Een kast met een bovengeleiding is een hangend systeem. Hierbij zitten aan de bovenzijden van de kast de rollen die in een geleiding lopen.

Indien de kast een onder geleiding heeft dan zullen deze rollen aan de onderzijde zitten van de deuren. De onder rail van een dergelijke schuifdeur is verzonken. Dat doet men speciaal om de deurgeleiding niet te snel laten slijten. Voor de rollen moet men hoogwaardige kunststof nemen.

Bezuinig, ook niet als je zelf de schuifdeuren maakt, op de geleiding. Er is niets vervelender dan een schuifdeur die klemt. Dat moet je altijd proberen te voorkomen. Je kan van een schuifdeur zeer veel plezier hebben. Je hebt geen openslaande deuren en je zorgt voor veel extra ruimte in de kast die je dan zelf maakt. De kasten met een schuifdeur worden vaak op een zolder van een huis gemaakt wanneer deze een schuin dak heeft. Je kan op deze manier de schuine daken mooi wegwerken door de kasten met schuifdeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *