Klussen

Klussen met isolatie kan energie besparen

Nu het jaar vordert gaan de gemiddelde temperaturen toch weer te zakken. Bovendien begint de olieprijs weer te stijgen. Dan is het niet vreemd dat je je wat zorgen gaat maken over de energierekening. Is die niet wat aan de hoge kant? Wordt er niet vooral veel geld uitgegeven aan verwarmingskosten en is dat eigenlijk wel nodig? Er zijn allerlei manieren om je geld op te maken, maar om zoveel kwijt te zijn aan je vaste lasten, dat is toch wel erg jammer.

 

Om de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden is het slim om jaarlijks over te stappen naar de leverancier met de goedkoopste energie. EasySwitch.nl vergelijkt onafhankelijk alle energiecontracten en zorgt ervoor dat je nooit teveel betaalt voor de energie die je gebruikt.

 

Oplopende kosten

 

De oplopende kosten voor verlichting en verwarming zorgen dat je je geld niet aan andere, leukere dingen kunt uitgeven. Maar gelukkig zijn er altijd wel dingen waarop bespaard kan worden. Om maar wat te noemen, lampen hoeven in een ruimte waar niemand is niet altijd aan te zijn. De verwarming kan misschien een klein graadje lager. Dit bespaart volgens EasySwitch.nl behoorlijk op gas water licht. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen een extra trui aan te trekken. Of denk eens na over dubbelglas. Maar er kan meer gedaan worden. Als je een beetje handig bent kun met wat klussen heel wat doen om de warmte te houden waar je hem nodig hebt: binnenshuis. En hierbij is isolatie het toverwoord.

 

Klussen met isolatie

 

Warmte ontsnapt heel gemakkelijk door dunne wanden, naden en kieren. Als je in huis altijd een koude tocht voelt valt er met isolatie heel wat te winnen. Denk om te beginnen aan vloerisolatie. Een warmere vloer houdt je voeten beter warm en daardoor ervaart je hele lijf meer warmte en behaaglijkheid. Omdat warmte in de regel opstijgt valt ook op zolder heel wat te klussen om een betere isolatie voor elkaar te krijgen, door isolatieplaten die tegen het schuine dak worden aangebracht. Dat aanbrengen van isolatieplaten is voor de gemiddelde klusser heel goed te doen. Naden en kieren kun je met kit dichtmaken. Pas wel op, voor je woning is ventilatie heel belangrijk. Denk aan vochtplekken en ook is het zo dat goed geventileerde lucht sneller opwarmt dan stilstaande lucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *