Klussen

Je huis isoleren: hier moet je op letten

De dag van vandaag is isolatie een belangrijke factor in het aankopen van een nieuwe woning. Waarom is dit de dag van vandaag zo belangrijk geworden? Naast het feit dat dit je op termijn heel wat energie bespaart en dus op termijn ook heel wat geld bespaart, wordt isolatie ook steeds meer verplicht wanneer je je woning verkoopt. Je kan het dan ook maar beter goed doen. Maar waar houd je dan allemaal zoal rekening mee? Enkele tips kan je hieronder terugvinden.

Huis isoleren: enkele tips die je hierbij kunnen helpen

Isolatie is tegenwoordig zo belangrijk. We kunnen hierbij onmogelijk alle mogelijke tips verwoorden, dit zou ons te ver leiden. Wel kunnen we een eerste idee geven van mogelijkse tips die je zou kunnen hanteren bij de isolatie van je woning.

Isolatie van je huis
Je huis goed isoleren merk je op de energierekening

 

  • Een van de plaatsen waar je huis goed geïsoleerd moet zijn, is aan het dak. Dit is belangrijk, omdat dit kan zorgen voor 30 % energiebesparing. Bovendien wordt het ook meer en meer verplicht wil je ook een aanspraak maken op een isolatiepremie of renovatiepremie.
  • Niet enkel op het dak moet je goed isoleren. Ook aan de muren moet je goed gaan isoleren. Hier kan je tot 20% energie mee besparen. Hoe kan je dit eenvoudig testen? Door je hand binnen op de buitenmuren te leggen en op de vensters. Wanneer deze in de winter koud aanvoelen en in de zomer warm, dan weet je dat de woning niet voldoende geïsoleerd is.
  • Ook aan de ramen kan je beter isoleren. Hierbij moet je steeds goed opletten op de isolatiecoëfficiënt van de raamprofielen.
  • Zorg voor zo weinig mogelijk kleine kiertjes en gaten, want hierdoor verlies je heel wat warmte van binnen. Hierbij komt dan niet enkel de koude lucht naar binnen in de winter, het zorgt er ook voor dat je meer moet stoken om het binnen warm te krijgen, waardoor je meer energie verbruikt en waardoor je dus meer zal betalen voor je energie.
  • Dit laatste geldt niet enkel voor de ramen, ook deuren kunnen zorgen voor een goede of net slechte isolatie. Denk bijvoorbeeld aan een spleetje aan de deur die de toch binnenlaat.


Deze en tal van andere tips rond verbouwen en isolatie kan je zeker terugvinden op het internet wanneer je toch nog meer informatie zou nodig hebben hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *