Woning

De invloed van de herfst op je dakbedekking

De herfst staat weer voor de deur. Dat betekent dat we ons langzaam maar zeker weer op kunnen maken voor het slechtere weer. Er zal ongetwijfeld weer de nodige neerslag vallen en ook zal de wind in kracht toenemen. De herfst is vast en zeker niet jouw favoriete jaargetijde. Ook jouw dakbedekking zit niet te wachten op de herfst. De herfst kan namelijk behoorlijk wat invloed hebben op jouw dakbedekking. Hieronder zetten wij op een rijtje wat de invloeden van de herfst op jouw dak zoal kunnen zijn.

Stormschade

Door het wisselende weer in de herfst kan er makkelijk schade aan jouw dak ontstaan. Dit is voornamelijk het gevolg van de harde windstoten die over ons land razen in dit jaargetijde. Zo kunnen deze windschoten ervoor zorgen dat dakpannen van het dak geblazen worden. Ook gebeurt het vaak dat takken afbreken als gevolg van de harde wind. Deze takken kunnen op jouw platte dak terechtkomen, alwaar ze de dakbedekking beschadigen. Ook andere rommel kan op het dak belanden en hier schade aanrichten.

professionele dakdekker inschakelen
professionele dakdekker inschakelen

Lekkage

Zoals gezegd kan de harde wind zorgen voor schade aan jouw platte en hellende dak. Mogelijk was er al wel langer schade aan het dak. In de droge zomermaanden heb je hier zeer waarschijnlijk niets van gemerkt. Er is namelijk niet veel neerslag gevallen. Dit verandert in de herfst. Schade aan jouw dakbedekking resulteert in dit jaargetijde dan ook vaak in een lekkage. Via een scheurtje in het platte dak of een ontbrekende dakpan kan het water naar binnen stromen. Hierdoor kan behoorlijk wat schade ontstaan. Zo kan het water de kwaliteit van jouw dakconstructie aantasten. Daarnaast ontstaat er ook vaak schade aan vloer en meubilair.

Kom direct in actie bij schade aan jouw dak

Heb jij tijdens de herfst ontdekt dat jouw platte of hellende dak beschadigd is? Dan raden wij jou aan om direct in actie te komen. Hoe sneller jij in actie komt, des te minder schade er ontstaat als gevolg van een lekkage. Mogelijk ben jij een lekkage nog wel een stap voor. Controleer na een storm daarom ook altijd de staat van jouw dakbedekking en verwijder eventueel aanwezige rommel. Vervang ook eventueel van het dak gewaaide pannen. Is er reeds een lek ontstaan? Laat dit dan altijd verhelpen door een kwalitatieve dakdekker. Ga vooral niet zelf aan de slag. In dat geval is de kans namelijk groot dat het probleem vroeg of laat weer terugkeert. Hier hoef jij niet bang voor te zijn wanneer je een kwalitatieve dakdekker inschakelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *