Klussen

Lekkages professioneel repareren

Lekkages zijn er in allerlei vormen en maten. Zo kun je een lekkage hebben aan het dak of aan een waterleiding in de badkamer. Het is alles behalve prettig en daarom dient het zo snel mogelijk opgelost te worden. In dit artikel geven wij tips hoe je een lekkage zo snel mogelijk kunt oplossen.

Er zijn verschillende lekkages mogelijk. De meest voorkomende lekkages zijn:

  • Een lekkage aan het dak (met name plat dak)
  • Een lekkage aan een waterleiding
  • Een lekkage aan de kraan
  • Een lekkage aan sanitair, zoals toilet of douche.

Het nadeel van sommige lekkages is dat ze moeilijk te ontdekken zijn. Met name lekkages aan de vertakkingen van de waterleidingen kunnen soms voor een lange tijd onopgemerkt blijven. Lekkages klein of groot kunnen flinke vochtproblemen aan de constructie van het huis veroorzaken. Daarom is het van belang dat een lekkage professioneel aangepakt wordt.

Geef de klus aan een loodgieter

Afhankelijk van de grootte van de lekkage kan het soms beter zijn om een loodgieter uit Groningen in te schakelen, mocht je hier in de buurt wonen. Met name als de lekkage waterschade aan het veroorzaken is of al veroorzaakt heeft. De loodgieter kan een lekkage snel en gemakkelijk opsporen en weet vervolgens precies wat het moet doen om de lekkage te verhelpen. Zo weet je in elk geval zeker dat het snel, goed en professioneel gebeurt.

Doe je het liever zelf?

Er zijn lekkages die je prima zelf op kunt lossen. Het is dan wel belangrijk dat je professioneel ter werk gaat, zodat het probleem niet erger wordt dan dat het al is. De eerste stap die je altijd bij een lekkage moet zetten (bij waterleidingen etc.) is het uitschakelen van de hoofdkraan. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je voor jezelf een plan van aanpak op stellen. Het is bij het oplossen van een lekkage wel belangrijk dat je zeker bent van je zaak. Lees je daarom goed in alvorens je begint met de reparatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *