Woning

De wondere wereld van de dakkapel

Dakkapellen zijn er in veel verschillende maten en materiaalsoorten. Je kunt een dakkapel zo duur maken als je zelf wilt. Het is van belang of je een dakkapel laat meenemen in de bouw van een nieuw huis of in een bestaande woning laat bouwen. In het eerste geval zijn de kosten voor het opnemen van een dakkapel voor een nieuwe woning niet zo kostbaar. Het wordt dan direct gemonteerd met het opbouwen van het dak. In veel gevallen worden de daken bij nieuwbouw woningen kant en klaar aangeleverd. In een dergelijk geval zal het dakkapel er ook al in gemonteerd zijn. Daar zijn dus niet veel extra kosten voor nodig.

 

Dakkapel in een bewoond huis

 

Wanneer je in een huis woont en je hebt extra ruimte nodig dan kun je op de zolder een dakkapel plaatsen. Dakkapellen en prijzen zijn onlosmakend met elkaar verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de grootte en de eventueel gebruikte materialen. Ook kan je de prijs drukken door veel zelf te doen. Een dakkapel, dat wordt geplaatst om de ruimte van de zolder groter te maken, kan een raam of twee ramen bevatten. De ramen kunnen, als je dat wilt, zo gemaakt worden dat ze onafhankelijk van elkaar open kunnen gaan. In dit laatste geval zijn de kosten natuurlijk hoger. Daarbij kan je een dakkapel ter plaatse laten plaatsen door een aannemer. Hij maakt dan eerst de ruimte in het dak en zal dan het dakkapel opbouwen. De tijd dat hiervoor door een aannemer wordt gerekend is ongeveer drie dagen. Je kan als je dat wenst ook door de aannemer een prefab dakkapel laten plaatsen. Een prefab dakkapel wordt in de fabriek gemaakt en de aannemer hoeft het alleen maar te plaatsen. Hiervoor wordt door de aannemer ongeveer een dag arbeidsloon gerekend. Het is ook mogelijk een dakkapel van kunststof te plaatsen. Dit heeft als voordeel dat het niet meer geschilderd hoeft te worden. Een dakkapel staat hoog dus men kan het zo maar niet even schilderen.

 

Prijzen voor een dakkapel

 

Dakkapellen kunnen behoorlijk in prijs verschillen. Daarom moet je bij meerdere aannemers een offerte laten maken. Kies dan de aannemer waar je een goed gevoel bij hebt. Dat hoeft niet altijd de goedkoopste te zijn. Er zijn wel richtprijzen. Een normaal dakkapel waarvan de hoogte 150 cm is en de breedte 250 cm heeft een standaard richtprijs. Een dakkapel van hout vanaf ongeveer €3000,-. Een dakkapel van kunststof vanaf ongeveer €3700,-. Een prefab dakkapel vanaf ongeveer €3700,-. Een polyester dakkapel vanaf ongeveer € 4200,-. Dit zijn echter richtprijzen. Bij een aannemer kunnen er wel andere prijzen uitkomen. Als dat zo is dan moet je dat eerst bespreken waaraan de eventuele meerprijs te danken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *