Klussen

Wat kosten diverse soorten schilderwerk?

De kosten van schilderwerk zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst zit het grootste verschil in het zelf uitvoeren of het inhuren van een schilder. Het voordeel aan het zelf schilderen zijn de kosten. De daadwerkelijke kosten bestaan dan uit het materiaal wat nodig is voor de klus. Naast de kosten zullen er ook uren of misschien wel dagen in geïnvesteerd worden. Dit brengt ons bij de voordelen van een schilder inschakelen. Er zitten meer kosten aan verbonden maar daarvoor terug krijgt u tijd en kwaliteit.

De kosten van een schilder inhuren

Wat voor prijskaartje zit er aan het uitbesteden van het schilderwerk? Dit kan op diverse manieren berekend worden. Ofwel een prijs per vierkante meter afspreken. Vervolgens zijn de kosten te bepalen door het aantal m2 x de prijs per m2 uit te rekenen. Een andere mogelijkheid is om een schilder per uur te betalen. Dit uurtarief ligt vaak rond de €40,- voor een vakschilder, hierbij zit het materiaal nog niet inbegrepen. Vraag in beide gevallen altijd na welke eventuele kosten hier nog bovenop komen.

Ga uit van de totaalprijs

Om een goede vergelijking te maken tussen schilders, is de totaalprijs van belang. Om verdere verrassingen te voorkomen is het verstandig om de kosten zo uitgebreid mogelijk in kaart te brengen. Het aanbod van schilders in uw regio is groot en dit maakt de keuze niet gemakkelijk. Wees niet bang om informatie aan te vragen bij schilders over uw schilderwerk. Een plafond witten geeft hele andere prijzen dan het schilderen van de gevel. Daarbij zitten er ook nog eens grote prijs verschillen tussen de diverse schildersbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *