Tuin

Olijfwilg kopen

Een olijfwilg is niet hetzelfde als een olijfboom. Een olijfboom groeit alleen goed in een warm klimaat, zoals de landen rondom de Middellandse zee. De olijfwilg doet het ook goed in ons klimaat. Een olijfwilg draagt ook vruchten, maar die lijken lang niet altijd op olijven zoals wij die kennen. De olijfwilg heeft een mooi blad en wordt om die reden veel gebruikt. Het blad is soms wat grijs van kleur. Op het blad zitten bruine of zilverwitte schubben. Dit zorgt voor en metaalachtige glans, wat een bijzondere blik oplevert.

Haag

De olijfwilg komt veel voor direct aan de kust. De haag is niet gevoelig voor wind en zout, zoals andere planten dat wel kunnen houden. De olijfwilg kan uitgroeien tot een haag van ruim twee meter hoog en breed. De olijfwilg is goed te onderhouden en kan prima gesnoeid worden. In de herfst verschijnen er bloemen. Het zijn zeer kleine, witte bloemetjes. Ze vallen niet echt op maar ruiken erg lekker.

Bessen

Soms verschijnen er na de winter rode bessen op de olijfwilg. Ze zijn prima eetbaar, vaak worden de bessen gebruikt om jam van te maken. Niet iedere heg krijgt bessen. De vogels zijn er ook dol op, dus veel mensen zijn vaak te laat met het plukken van de bessen omdat de volgens hen voor zijn.

Zelf een olijfwilg kopen?

Je kunt een olijfwilg kopen bij diverse tuincentra, maar ook online. De natuurlijkste plaats voor een olijfwilg is een warme, zonnige plek. Het beste kun je de olijfwilg op droge, arme grond. Wanneer de olijfwilg in de halfschaduw wordt gepland, zal hij minder bloeien. Wanneer je de olijfwilg als heg gebruikt, zullen je niet de bessen hebben omdat de heg regelmatig gesnoeid wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *