Tuin

Vuurtafels

Waar vroeger de haard populair was, is nu de vuurtafel een echte trend. De tafels die zowel warmte als sfeer creƫren, zijn geschikt voor buitenshuis. Er zijn verschillende modellen. In dit blogartikel bespreken we de verschillende vuurtafels en de voor- en nadelen.

Verschillende vormen

De vuurtafel van Vivencia Vuur zijn geschikt voor de tuin, het balkon en terassen. Je kunt er voor kiezen om een losse vuurbak te kopen die je op een gewone tafel zet of een andere geschikte plek in de tuin. Zorg er altijd voor dat de vuurbak veilig staat. Wanneer je een echte vuurtafel wil, zijn er verschillende opties. De meeste vuurtafels zijn vierkant of rechthoekig maar je kunt ook voor een rond model kiezen.

Verschillende vuurtafels

Naast de verschillende vormen vuurtafels zijn er ook verschillen in materiaal en techniek. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een vuurtafel te hebben die volledig in de tafel zelf valt. Dat noemen we een vuurtafel met een vlakke haard. Een vuurtafel waarvan de rand boven de tafel uitsteekt, noemen we een vuurtafel met profielrand.

BBQ

Wanneer je een multifunctionele vuurtafel wil, kun je kiezen voor een vuurtafel waar je mee kunt BBQ’en. Deze vuurtafels hebben boven de haard nog een rooster waarop geBBQ’t kan worden. Verder kun je er ook nog voor kiezen om een speciale glaswand rondom de vuurtafel te plaatsen. Een andere optie is een tafelhaard gas. Hier moet je echter nog wel eerst een gasfles op aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *