Woning

4 tips voor het plakken van raamfolie

Iedereen die wel eens raamfolie heeft aangebracht weet hoe lastig het is om de folie op de juiste manier te plakken, zonder belletjes en op de juiste hoogte. Vrees niet, geef de hoop niet op. In dit artikel geven wij namelijk 4 tips voor het plakken van raamfolie.

Tip 1: correcte folie voor de klus

Niet alle raamfolie werkt even goed. Dat is logisch, maar dat is handig om mee te nemen in het beslissingsproces. Als je van plan bent om de raamfolie in een  raam te plakken dan is het belangrijker dat de folie goed zit dan een klein wc-raampje dat zit weggestopt in een hoek. Denk dus na over hoe belangrijk je het vindt dat de folie goed zit.

Tip 2: reinig de ruiten goed

Voordat de folie wordt geplakt is het noodzaak dat de ramen eerst goed worden gereinigd. Als dit niet gebeurd is het namelijk nooit mogelijk voor de folie om goed te blijven plakken. Neem een keukenraam als voorbeeld: door het vet dat er op het keukenraam zit ontstaan er belletjes en gaan de hoekjes loslaten. Reinig het raam goed met raamreiniger en maak het daarna goed droog.

raamfolie kopen
raamfolie kopen

Tip 3: kies van tevoren de juiste hoogte

Als je eenmaal hebt besloten op welk raam je de folie wil plakken, kies dan de juiste hoogte. Als je niet wil dat mensen naar binnen kunnen kijken wordt over het algemeen aangeraden om de folie tussen de 140 en 180cm hoogte te plakken. 

Tip 4: teken het formaat af

Net als het boren van een gaatje in de muur, is het bij het plakken van folie op het raam handig om van tevoren af te tekenen waar de folie komt te hangen.

Dit zijn de 4 tips die jou gaan helpen bij het plakken van je raamfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *