Woning

Een landelijke keuken is het hart van je huis

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen een landelijke keuken te laten installeren en dat is niet verwonderlijk. Deze keukens worden gekenmerkt door een gezellige sfeer, een karakteristieke uitstraling en rustige warmte kleuren. Daardoor is de landelijke keuken het hart van een woning, waar niet alleen gekookt wordt, maar waar ook een grote eettafel staat waar je samen bent met familie en vrienden. Is de keuken voor jou de belangrijkste kamer in je woning en is het belangrijk dat je je hier geborgen en nostalgisch voelt? Dan is een landelijke keuken voor jou een uitstekende optie. En deze hebben bepaalde kenmerken die ze duidelijk onderscheiden van de rest.

In een landelijke keuken is veel ruimte

Landelijke keukens komen het beste tot hun recht als er veel ruimte is. De keuken wordt ruim opgezet en er is voldoende plaats voor een grote tafel en iedereen kan zich vrij bewegen. Het is de bedoeling dat de keuken een kamer is waar mensen samenkomen en waar veel tijd wordt doorgebracht en dat wordt lastiger als de kamer klein is. Landelijke keukens zijn daarom vaak open en stralen gezelligheid en ontspanning uit. Iedereen wil in de keuken zijn terwijl er gekookt wordt of een drankje wordt geschonken.

Landelijke keukens hebben authentieke elementen

In de landelijke keuken zie je veel authentieke elementen terug. De kastdeuren en laden zijn niet recht, maar hebben een kader en een klassiek handvat. De gootsteen is groot en diep en gemaakt van porselein. Er hoort dan ook een mooie tegelvloer bij, eventueel met een ruitpatroon en een natuurstenen werkblad. De landelijke keuken is het tegenovergestelde van een minimalistische keuken, omdat je er ornamenten, versieringen en randjes in aantreft. Al deze authentieke kenmerken samen geven de keuken een warm en sfeervol gevoel.

landelijke keuken in huis
Wat zijn de kenmerken van een landelijke keuken?

De materialen en kleuren in de landelijke keuken

Als we kijken naar de materialen die veel in landelijke keukens worden gebruikt, dan zien we dat deze voornamelijk natuurlijk zijn. Dat betekent dus een natuurstenen blad, houten kastjes, vloertegels van steen en een verzonken gootsteen van porselein. De kleuren die worden gebruikt zijn warm en huiselijk, en dat komt doordat deze ook natuurlijk zijn. Zandachtige aardetinten, vanille, terracotta en crème zie je dan veel terug. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een lichte en een donkere kleur die elkaar complementeren. Je kunt voor een wat uniekere uitstraling ook kiezen voor donkergrijs of blauw.

Is dit de keuken voor jou?

Alleen jij kunt bepalen of de landelijke keuken de keuken is voor jou. Iedereen houdt van gezelligheid en sfeer, maar een keuken met een landelijke stijl past natuurlijk niet in een huis dat verder modern is of industrieel. Landelijke keukens zijn daarom ideaal voor oudere woningen, landelijke woningen en woningen met een vintage of klassiek interieur. Ook als je beschikbare ruimte te klein is, is een landelijke keuken niet altijd de beste oplossing. Deze kan dan snel benauwd overkomen. Welke soort keuken je ook kiest, een landelijke keuken wordt voor jou ontworpen om het hart te zijn van je woning en daarom zal je daar ongetwijfeld veel goede herinneringen gaan opbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *