Woning

Huis verbouwen met zo min mogelijk vuil – 3 tips

Ben je bezig met een grote verbouwing? Een nieuwe keuken, woonkamer of dakkapel? Daar heb je vast zin in. Maar het is ook belangrijk om van tevoren goed na te denken over wat je met het bouwafval gaat doen en hoe je veilig klust. Ook in het geval van een kleine verbouwing is het slim om maatregelen te treffen zodat jij en de andere bewoners zo min mogelijk last hebben van het rondzwervend puin. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsbescherming, containers die het puin opvangen maar ook aan maatregelen in huis die het vuil minder maken.

Bouwafval afvoeren – van kleine tot grote klussen

Of je nu een grote of kleine verbouwing hebt; het is nooit fijn om vuil in je huis te laten liggen. Het wordt er rommelig en vies van. Daarnaast is het ook niet goed voor de stoffen die vrijkomen en kun je last van je luchtwegen krijgen. Het is daarom slim om een container te huren. De inhoud van deze speciale puincontainers verschilt. Wanneer je dus weinig puin hebt, kun je besluiten om één container van 3 m2 aan te schaffen of zelf naar de milieustraat te rijden met een aanhangwagen.  Maar wanneer je wekenlang bezig bent met een grote verbouwing is dit wellicht niet genoeg en heb je één grote of meerdere containers nodig.

huis niet vuil maken bij verbouwing

Kleine aanpassingen in huis

Behalve ervoor zorgen dat het vuil op tijd weg is, kunnen er binnenshuis ook enkele aanpassingen worden gedaan. Wanneer je bezig bent met een kleine verbouwing lopen de andere bewoners vaak ook nog door het huis. Dit brengt veel vuil met zich mee. Eén kleine oplossing is het aanschaffen van een grote deurmat. Naast een gewone deurmat is het handig om te kiezen voor deurmatten op maat. Hierdoor kun jij bijvoorbeeld in de gang al zorgen dat alle bewoners schone voeten hebben waardoor ze niet nog meer vuil mee naar binnen nemen. Daarnaast is zo’n mat op maat ook handig in een bedrijfspand. Je zorgt ervoor dat het vuil van buiten niet mee naar binnen gaat waardoor het een stuk schoner en netter zal zijn.

Gezichtsbescherming – veilig klussen

Bij het klussen is gezichtsbescherming belangrijk. Er komt heel snel vuil in je ogen en je ogen zijn heel kwetsbaar. Het is daarom belangrijk om voor goede gezichtsbescherming te zorgen. Neem daarom een kijkje bij veiligheidsartikelen zoals veiligheidsbrillen en helmen en zorg dat je op een veilige manier klust.

Met deze tips zorg jij ervoor dat er zo min mogelijk puin is in jouw huis en dat dit puin op een snelle en veilige manier wordt afgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *