Woning

Het verwijderen van graffiti

Voor sommige is het vorm van kunst, de teksten en muurschilderingen van graffiti, maar veel mensen zien het toch als een vorm van vandalisme. Graffiti is hardnekkig vuil dat door middel van spuitbussen vaak ongewenst op muren wordt aangebracht. Het verwijderen van dit soort verf kan dan ook een vervelende klus zijn.

Het verwijderen

Omdat de gevel een belangrijk deel is van uw woning, wilt u deze schoon en schadevrij houden. Indien er ongewenst graffiti op is aangebracht, wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk laten verwijderen. Voor het verwijderen van graffiti kunt u zelf de touwtjes in handen nemen, maar het wordt aangeraden om hier een professioneel bedrijf voor in te huren. Dit verkleint de kans op schade aan uw gevel. Omdat graffiti hardnekkig vuil is moet er een agressieve methode van gevelreiniging worden toegepast en dat kan, indien onzorgvuldig gedaan, resulteren in schade aan de buitenmuur.

Stralen

Het verwijderen van graffiti wordt gedaan door middel van het stralen van de gevel. Bij deze gevelreiniging methode wordt water gemengd met een bepaald straalmiddel, in veel gevallen fijne zandkorreltjes, en vervolgens onder hoge druk tegen de muur gespoten. Deze agressieve methode van gevelreiniging verwijdert verfresten snel en gemakkelijk, maar kan ook schade aan de gevel opleveren. Schakel daarom een professional in om dit te voorkomen.

Voordelig laten reinigen

Het laten reinigen van uw gevel kan duur uitvallen, afhankelijk van het oppervlak dat gereinigd moet worden. Voor het verwijderen van graffiti zijn er echter een aantal regelingen. Zo zijn er gemeenten die een helpende hand bieden. In de gemeente Utrecht wordt bijvoorbeeld een service aangeboden, waardoor graffiti in sommige gevallen gratis kan worden verwijderd. Indien de graffiti op een priv├ę-eigendom is gespoten kunt u dit aangeven bij de gemeente en deze zal uw eigendom meenemen in de volgende reinigingsroute. Als de graffiti kwetsende teksten bevat dan verwijdert de gemeente Utrecht deze zelfs binnen 24 uur. Informeer zelf bij uw eigen gemeente om te kijken wat zij voor u kunnen doen.

Toekomstige graffiti voorkomen

Om in de toekomst te voorkomen dat u overlast heeft van graffiti, kunt u de gevel van uw woning laten impregneren. Door het impregneren wordt er een vochtwerend laagje aangebracht op de gevel. Door deze laag wordt de gevel beschermd tegen aanslag en kunnen eventuele verfresten gemakkelijk worden verwijderd.

 

Laat graffiti dus verwijderen van uw gevel en informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden voor vergoeding. Investeer daarnaast in de toekomst van uw gevel en wees graffitispuiters voor door uw gevel te laten impregneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *