Woning

Macramé aan de muur

Sla woonbladen open, loop woonaccessoire winkels binnen en het kan je eigenlijk niet ontgaan … macramé is terug in ons interieur!

Terug van weggeweest

Macramé is een al oude handwerktechniek maar weer helemaal van nu. Door draden op een bepaalde manier te knopen ontstaat er een patroon waar allerlei decoraties mee te maken zijn. Je kent deze knooptechniek vast van planthangers en armbandjes maar helemaal hip zijn hangers als decoratie voor aan je muur. Vaak rechthoekige ontwerpen hangend aan een houten stok of, meer rustiek, aan een mooi gevormde boomtak.

Maar macramé volgt ook moeiteloos de trends van mandala’s en dromenvangers met wandhangers in ronde uitvoeringen. Zelfs de aloude planthangers zijn verkrijgbaar in modellen die geschikt zijn om aan de muur te hangen. En omdat ze meestal zijn uitgevoerd in neutrale kleuren als wit, off-white en beige passen ze prima in elk interieur.

macramé
Wil jij ook macramé aan de muur?

Zelf proberen?

Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan en een macramé wandhanger kopen. Maar hoe leuk is het om deze knooptechniek zelf eens uit te proberen? Het is tenslotte van oudsher een handwerktechniek en niet al te moeilijk om te leren. Heb je een simpel bolletje touw ergens in een la liggen? Dan kun je al aan de slag. Een prima en goedkope manier om te oefenen. Met een paar basisknopen en een tak uit bos of tuin maak je al snel je eigen geknoopte kunst voor aan je muur. Op internet zijn tal van sites en filmpjes met uitleg, leuke projecten en inspiratie te vinden, zowel voor beginners als voor wat meer ervaren knopers.

Heb je de techniek onder de knie, vind je touw te grof of te robuust of wil je graag een flamingo-roze hanger maken? Er is tegenwoordig mooi, speciaal macramé garen te koop, in verschillende diktes en in alle kleuren van de regenboog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *