Woning

Verschillende soorten jaloezieën

Ben je geïnteresseerd om jaloezieen op maat kopen voor je ramen? Zo ja, dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn veel dingen die je moet weten over jaloezieën. Als je de aard en typen van de jaloezieën kent, kun je een weloverwogen beslissing nemen voordat je er een aanschaft voor je ramen. Jaloezieën zijn er in verschillende variaties. Hiermee kun je verschillende opties verkennen en zien wat het mogelijke type is voor je ramen. Wil je meer weten over de soorten, lees dan hieronder verder.

 

Jaloezieën variaties

Verschillende duo rolgordijnen op maat zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Het eerste type wordt verticale jaloezieën genoemd. Dit type jaloezie omvat individuele lamellen die langs een baan aan de bovenkant van de jaloezie lopen. Het kan van links naar rechts worden geopend of door het in het midden te scheiden. Verticale jaloezieën zijn ideaal voor gebruik in kamerhoge ramen en terrasdeuren. Het volgende type zijn de Venetiaanse jaloezieën. Dit is ook een bekende keuze voor jaloezieën. Dit type heeft horizontale jaloezieën met horizontale lamellen die zijn bevestigd met touw of tape. Wanneer je jaloezieën optilt, wordt de onderste lamel ervan tegen de lamel erboven gedrukt. Deze kan op maat worden gemaakt voor je raam. Het derde type staat bekend als mini-jaloezieën. Deze heeft kleinere lamellen met een dikte van 2.5 centimeter. Het enige nadeel van mini-jaloezieën is dat het moeilijk schoon te maken is. Het vierde type is micro-jaloezieën. Het is de kleinere versie van mini-jaloezieën met een dikte van slechts een centimeter. Het volgende type zijn de paneelgordijnen. Het is een populaire keuze als het gaat om zeer grote ramen en openslaande deuren. De panelen jaloezieën hebben secties die langs een baan bewegen, zodat je ze kunt openen en sluiten. De laatste optie die je hebt zijn de plisségordijnen. Het materiaal is geplooid, zodat de tinten zich vormen als een accordeon patroon dat je kunt verlagen of verhogen. Het heeft bijna dezelfde uitstraling als die jaloezieën, maar is meestal gemaakt van papier of stof.

duo jaloezieen
Vindt een nieuwe jaloezie

Verschillende materialen voor jaloezieën

Er zijn verschillende materialen waar je aan kunt denken. Het eerste materiaal is hout. Houten jaloezieën zijn de meest voorkomende keuze en perfect voor de meeste toepassingen. Het biedt een natuurlijke uitstraling en een warm gevoel van hout. Als je het wilt proberen kun je verschillende beitsen, houtsoorten en kleuren proberen. Andere materialen zijn imitatie hout, plastic en metaal. Je kunt een keuze maken afhankelijk van je voorkeur.