Woning

Zo maak je het inbrekers onbedoeld makkelijk

Inbrekers weten tegenwoordig vaak makkelijk hun slag te slaan. Waar vroeger vaak een koevoet gebruikt werd om binnen te komen, zijn er vandaag allerlei andere manieren. Zo kan een inbreker jouw slot doorboren of de cilinder er volledig uittrekken. We horen de laatste tijd echter ook steeds vaker dat inbrekers makkelijker en makkelijker binnenkomen. Dit is vaak de schuld mensen zelf. Veel mensen maken het inbrekers namelijk onbewust makkelijk om een woning binnen te dringen. Dit wil jij natuurlijk voorkomen. Daarom benoemen we hieronder een aantal zaken die het voor inbrekers makkelijk maken om binnen te komen.

Sluit ramen en deuren altijd goed af

Dit lijkt een open deur, maar het komt vaak genoeg voor dat mensen vergeten hun deuren en ramen af te sluiten wanneer zij weg gaan. Het is belangrijk alles altijd goed op slot te doen, ook al ben je maar korte tijd van huis. Een inbreker heeft snel genoeg door wanneer er niemand thuis is en slaat dan ook direct zijn slag. Laat jij ramen op de eerste verdieping open staan om de boel te luchten? Dat is ook niet verstandig. Via een plat dak of een regenpijp weet een inbreker in dat geval alsnog eenvoudig binnen te komen. Controleer dan ook goed of alle ramen en deuren gesloten zijn wanneer jij jouw woning verlaat.

slotenmaker inschakelen
slotenmaker inschakelen

Laat niks slingeren rond jouw woning

De ruimte rond een woning wordt vaak gebruikt om allerlei spullen neer te zetten. Zo hebben veel Nederlanders bijvoorbeeld de vuilcontainers achter of naast hun woning staan. Via zo’n container en heeft een inbreker makkelijk toegang tot een plat dak. Ook een schutting zorgt vaak voor toegang tot hoger gelegen delen van uw huis. Maak het inbrekers dan ook niet te makkelijk en denk goed na over de plek waar u containers neerzet. Leg uiteraard ook geen ladder naast uw woning. In dat geval maakt u het een inbreker wel heel erg makkelijk om ramen op de eerste verdieping te bereiken.

Vervang oude sloten tijdig door nieuwe

Doordat sloten een betrekkelijk lange levensduur hebben, worden deze niet snel vervangen. Zijn de sloten op jouw  toegangsdeuren inmiddels ook al betrekkelijk oud? Overweeg dan om deze te vervangen. Een inbreker forceert een oud slot namelijk binnen een handomdraai. Wil jij er zeker van zijn dat jouw woning beveiligd is met de beste sloten? Laat dan eens een sloten specialist langskomen. Hij kan jou namelijk alles vertellen over de nieuwste sloten. Uiteraard kan zo’n specialist jouw oude sloten ook vervangen door de nieuwe exemplaren. Met degelijk hang- en sluitwerk maak jij het een inbreker heel wat lastiger om binnen te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *